MedicVisionHuib Vogel, radioloog, is oprichter en directeur van  MedicVision©. Hij studeerde medicijnen aan de Leidse Universiteit, specialiseerde zich aldaar in de radiologie en bekroonde zijn specialisatie met een fellowship CT. De Raad van Bestuur van het St. Jansdal ziekenhuis te Harderwijk trok hem in 1991 aan om de geavanceerde MRI-technieken in dit ziekenhuis te introduceren. Na ruim 21 jaar heeft zijn carrière een wending genomen en stelt hij zijn ervaringsdeskundigheid ter beschikking van een bredere kring. Via MedicVision biedt hij zich aan als waarnemer, coach, clinical manager en consultant voor jongere en oudere collega’s. 

Patiënten kunnen hem inschakelen voor een second opinion.

Huib Vogel ontwikkelde radioloog gebonden protocollen voor het ziekenhuis en voor de huisartsen. De laatste gaf hij uit onder de titel Vuistregels aanvraag radiodiagnostiek. Zijn actieradius is groot: met een kinderarts en een neuroloog deed hij een onderzoekscasus naar een hersenafwijking bij een kind, en met een longarts onderzocht hij door middel van CT zieke dolfijnen en bruinvissen uit het Dolfinarium in Harderwijk. Hij trad als deskundige op in het televisieprogramma 'Wonderen bestaan'.

Mede door deelname aan internationale radiologische congressen en cursussen, zoals de 'Radiology Review Course' in  San Diego en de ARRS (Verenigde Staten van Amerika), blijft hij op de hoogte van de nieuwste vakontwikkelingen. 

Huib Vogel is lid van de American Röntgen Ray Society.

Tekst: Prof. Dr. A.N. Paasmanengelse_vlag
contact@medicvisionl.nl      MedicVision© 2012      Disclaimer       Algemene voorwaarden   Webdesign: SnijdendLicht